fredag 1 april 2011

Att dricka eller inte dricka - det är frågan

Ibland så kommer jag på mig själv att ta ut öl ur kylen, fingra på den lite och helt enkelt konstatera att "nääh den här vill nog inte drickas idag" av olika anledningar. Det kan vara att jag just då den dagen inte känner för just den öltypen, det kan vara att jag ångrar mig under de 5 sekunder det tar att gå från kylen till köket där jag har kapsylöppnaren, det kan vara att jag tycker att en raritet helt enkelt är för bra för att dricka själv eller så kan det helt enkelt vara något helt annat. Det är dit jag tänkte komma.

Under SF Beer Week (några dagars svamlande samlade på SF Beer 2011så bevistade jag och min bror bl a (traditionsenligt nu får man väl ändå säga i och med att vi var på denna underbara tillställning även förra året) en Burkölsprovning på The Jug Shop, en "vanlig" liquor store i San Francisco med rätt hyfsat ölsortiment. Väl där så betalade vi in oss 10 dollar för 2 timmars testande (mer om det i ett annat inlägg kanske nån gång framöver), ställde oss och provade de sisådär 20 olika sorterna i rask takt. Vi kom under kvällen bl a att diskutera en hel del med ett par snubbar som stod på andra sidan bordet och en av dom visade sig vara bryggaren (som jag såklart har glömt namnet på) från Buckbean Brewing  ett något modest mikrobryggeri som huserar i Reno.

Buckbean har specialiserat sig på att brygga öl som dom säljer uteslutande i burk. Nu minns jag inte exakt vilka öl dom hade med på provningen men jag minns åtminstone en av sorterna; Orange Blossom Ale, en inte helt välsmakande bizarr kreation. Anyway, törstiga ulvar som vi är så råkade vi bli kvar även en stund efter provningen och fortsatte dom högst intellektuella och världsdanande diskussionerna med bryggaren och ägare av Jug Shop. Det slutade med att vi fick med oss lite presenter i form av burkar och bl a så fick vi då en burk var av Buckbeans BlackAdder IBA (India BLACK Ale).


En snabb titt på ratebeer-sidan ger inte så mycket i form av många recensioner, den enda som har skrivit något ger den topp-betyg så den KAN ju vara helt gudomligt god. Ska man jämföra med de andra vi fick så är jag lite skeptisk men trots det så har jag vid ett flertal gånger tagit ut den ur kylen, stirrat på den lite och sen stoppat tillbaks den för vidare kylning. Nu är det ju en humle-sak detta så jag vill ju inte vänta för länge (den är tappad i februari så klockan tickar...)

Jag gillar ju den här typen av svart ipa dessutom så risken/chansen att denna är himla god finns ju där. Samtidigt om den nu är himla god och dessutom ganska ovanlig här hemma i Sverige (är det någon som druckit den?) så kan det ju vara på plats att faktiskt dela den med andra likasinnade också.

Svåra val man ställs inför här i livet, kanske den borde drickas ikväll ändå, eller ska den sparas till nästa provning med öl-nördarna? Endast öl-guden vet och han känner sig lite törstig idag :)



4 kommentarer:

  1. Denna aluminiumburk med påklistrad etikett gav jag 6/10 när bror din bjöd på provning senast. Du kan gott vänta någon vecka och bjuda ölnördarna i Uppsala på den. När kommer du ner till Gbg? Vi får köra en megaprovning då?

    SvaraRadera
  2. IBAs är ju lite av favoriterna den senaste tiden så om du inte redan slutfört den kanske den kan dyka upp på tisdag:-).

    SvaraRadera
  3. Weine: Vet inte än, måste synka med brorsan men troligt är väl att det blir april/maj nån gång om vi kan få ihop helger.

    Johan: Den är kvar :)

    SvaraRadera
  4. Ok, 14 maj kanske. Vi har en provning inbokad då.

    SvaraRadera